[relația mea]. pasională

Știam că există [imas]. Compania care cercetează partea nevăzută a lucrurilor.

Fiind studentă în anul II la Sociologie eram hotărâtă că vreau să fac parte din echipa acestei companii. Imboldul pentru primul pas a fost „Bursa imas”.

Cine nu are emoții în prima zi? Nu știam cum va fi, ce voi face. Mă așteptam doar că voi învăța lucruri noi și va fi o experiență inedită. Uitându-mă în urmă, acum știu că totul a fost peste așteptările mele.

Din primele zile am înțeles că aici, între oameni există mai degrabă o relație de prietenie și familiaritate în locul simplei colegialități. În mare parte, la [imas] există „tu” și nu există „dumneavoastră”. Cred că am avut mare noroc și de colegi. Binevoitori și receptivi, toți erau deschiși să mă ajute când întâmpinam dificultăți.

Am învățat ce înseamnă să lucrezi într-o echipă și cum e să participi la fiecare etapă a unei cercetări. Așa mi-am găsit locușorul meu aici, descoperindu-mi adevărata pasiune - de a afla și analiza opiniile oamenilor.

Moderarea focus-grupurilor, elaborarea rapoartelor de cercetare sunt etape esențiale la care lucrez cu rigurozitate zi de zi alături de o echipă profesionistă. E munca care mă provoacă mereu să mă dezvolt și să cresc. După 3 ani de [imas], am înțeles că poți reuși cu adevărat atunci când faci ceea ce-ți place și o faci cu pasiune.

[imas] nu înseamnă doar muncă. Până și deplasările erau mai mult odihnă decât muncă. Când ne mobilizam cu toții și mergeam în teren să aplicăm chestionare - adunam amintiri, care ne făceau și mai uniți.
Acum, după ce împreună cu echipa am crescut și eu, pot spune că [imas] înseamnă pentru mine profesionalism și pasiune. De ce? Pentru că asta descrie [relația] pe care o am cu munca mea.

 

Elena Popa

Cercetător Senior

Departamentul Cercetare Calitativă

 

Toate blogurile