misiunea [operator]

Trăim în secolul tehnologiei și informației. E secolul în care vrei să afli cât mai multe, zi de zi vrei să cunoști ce se petrece în jur, să fii la curent cu informații de tot genul.

Orice ai planifica, faci calcule, cercetări, studii. Ai nevoie de date statistice. De aceea existăm noi - operatorii [imas]. Misiunea noastră este realizarea sondajelor de opinie, aplicarea întrebărilor cheie grupurilor de persoane selectate. Dacă la prima vedere îți pare o profesie plictisitoare, ai o idee greșită.

La [imas] nu există timp de plictiseală, fiecare cercetare aduce ceva nou. Noi, operatorii, ne informăm despre ceea ce se întâmplă în diferite domenii ale societății: politic, social, cultural, sportiv și chiar monden.

Spre deosebire de alte profesii, în care de-i frig, de plouă sau e timp frumos cu soare, ești țintuit de scaunul de la birou privind prin geam la lumea de afara, fiind operator ai ocazia să lucrezi nedecupat din peisajul naturii. Ai posibilitatea să te deplasezi, să călătorești, să-ți bucuri privirea cu imagini pitorești.

Menirea noastră e să stabilim contacte, să intrăm în discuții cu oamenii. Datorită oamenilor cu care vorbim ne îmbogățim vocabularul cu arhaisme și regionalisme însiropate. Suntem receptivi la emoțiile respondenților, suntem și veseli și triști împreună cu ei. Pe lângă experiența profesională acumulată în teren, am înțeles ceva important: dacă oamenii își plâng nevoile și viața grea, e necesar un singur lucru - să ascultăm.

Noi, operatorii de interviu [imas], avem o activitate dinamică, flexibilă și interesantă. În teren, zi de zi învățăm să facem față provocărilor.

Lilia Stratin
Operator de interviu [imas]

 

Toate blogurile