[arta] cifrelor

Când eram studentă mi-am zis că munca mea nu va fi niciodată plictisitoare.

Acum sunt cercetător cu experiență de doi ani. Doi ani în care am învățat multe și știu că mai am de învățat mult în viitor. Doi ani în care am învățat că un cercetător este cel care caută, produce și analizează informație.

Pentru mine, cifrele sunt ingredientul zilnic. Cel mai interesant în cifre este modul în care le poți interpreta - utilizând un limbaj foarte simplu. Le poți prezenta prin diverse modalități: prin text sau printr-o imagine/grafic. Eu cred că analiza cifrelor este o artă. Așa cum un pictor pictează cu ajutorul pensulelor, cercetătorii pictează prin grafice, tabele, diagrame.

Sunt parte a echipei de cercetători [imas] și sunt un manager. A fi un manager înseamnă a transmite cunoștințele altora, a explica și coordona procesele din munca unui cercetător. Dacă faci acest lucru cu pasiune și transmiți această pasiune cercetătorilor juniori, te bucuri de fiecare mic succes al lor împreună cu ei. Pentru că fiecare succes al lor este și al tău.

Ziua mea de muncă e deosebită. E o zi energică și colorată. După fiecare zi de muncă, vin acasă și conștientizez cât am învățat, câte lucruri importante am făcut și câte mai urmează să fac.

Munca mea nu va fi niciodată plictisitoare.

Anna Legcobit
Cercetător Senior
Departament Cercetare Cantitativă

 

Toate blogurile