operațiunea [Delta]

În august oamenii [imas] au lăsat la birou cifrele din sondaje și au plecat să admire eșantioane de stârci cenușii și egrete. Au lăsat în sertare citate și interviuri și au mers să se legene pe apele Deltei. 

La [imas], credem că strălucirea vacanței e direct proporțională cu frumusețea muncii. După luni de sarcini, deadline-uri, chestionare și focus-grupuri ne-am făcut bagajele și am pornit la drum. Deschiși pentru aventură. Am luat cu noi vreme frumoasă și muzică bună.

Delta nu ne-a vrăjit de la primul contact cu ea. Unii cu frică de apă, alții prima dată pe barcă. Necunoscutul. Până la prima curbă înspre canalele uimitoare. Apa măreață, verdeața scăldată în soare, păsări mândre parcă salutându-ne de pe mal. Cine mai ține minte că acum 12 ore eram la birou? Cine mai știe că poți mânca altceva decât pește, altundeva decât la acest popas pescăresc?

 

 

De la automobil la barcă - done! De la barcă la căruță - next step! În pădurea Letea nu merg mașini, așa că Stela și Mugurel ne duc harnici înainte, conduși de ghidul nostru care are acum 10 ani. Ne duc să vedem dunele de nisip. Lianele și vița-de-vie sălbatică. Oamenii imas cântă în căruță, e foarte posibil că așa funcționează magia pădurii Letea. 

Plaja de la Sulina ne mângâie tălpile cu cel mai fin nisip. Dar aici nu zăbovim mult, Căpitanul ne cheamă să mergem să simțim cum se revarsă Dunărea în Mare. Cum două ape devin una. Iar zgomot de motor și ajungem la capătul Brațului Sulina. Oprim. În tensiunea așteptării simțim cum ne ridică un val. Încă unul. De nedescris. Înspăimântător de frumos. 

Timp de calitate. Cu oameni de calitate. Toți adunați în cerc pentru joc sau pentru… alt joc. Soare, zâmbete și odihnă binemeritată. Cățelul Ice își ia rămas bun dând din coadă. Pisica ne privește curioasă. Cu fiecare val ne apropiem de locul în care am parcat mașinile cu care vom reveni la Chișinău.  

Frumusețea muncii e direct proporțională cu strălucirea vacanței. Așa că astăzi suntem la muncă. Dar avem în noi aerul Deltei și suplețea egretelor. Avem licărirea soarelui în ochi.  

 

Toate blogurile